HKD Napredak – Zagreb i ove godine pomaže potrebitima u Bosanskoj Posavini

HKD Napredak – Zagreb ove je godine božićne blagdane uljepšao potrebitima  u Bosanskoj Posavini jednokratnim donacijama.

U organizaciji HKD Napredak – Zagreb i  Zagrebačkog gradskog kazališta “Komedija“ odigrana je predstava “Narodil se mladi Kralj“, veselo božićno prikazanje s pjevanjem i kolom ansambla Lado autora Vida Baloga, a prikupljena sredstava od ulaznica i donacije članova Uprave zagrebačkog Napretka, donira su potrebitima u Bosanskoj Posavini.

Donacija  je uručena obitelji Živković, u iznosu od 3 000 hrvatskih kuna, za pomoć u liječenju djeteta koju je preuzela majka, Ružica Živković. Donacija je organizirana u suradnji s fra Pericom Martinovićem u franjevačkom samostanu u Tolisi – Orašje.

HKD Napredak – Zagreb svoj je skromni prilog donirao i “ Kući nade“, humanitarnoj udruzi za djecu s posebnim potrebama iz Odžaka i to s potporom u iznosu od 3 000 hrvatskih kuna za pomoć u daljnjem radu i angažmanu.

Donaciju je  u ime udruge “Kuća nade“ preuzela predsjednica Ivanka Šimić, a sve u organizaciji s fra Jozom Puškarićem, župnikom u Gornjoj Dubici. Treća donacija uručena je udruzi “Samaritanci“koja brine o starim i nemoćnima u Odžaku. Donaciju u iznosu od 1 500 hrvatskih kuna preuzela je Spomenka Ivanković, voditeljica spomenute udruge.

Miljenko Puljić, predsjednik HKD Napredak –  Zagreb, Tomislav Dubravac, dopredsjednik i Draško Semren, član Nadzornog odbora, osobno su donacije uručili početkom siječnja 2020. godine u Bosanskoj Posavini.

G. Lujanović