Proslavi Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Zagrebu

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba je 1. ožujka 2018. godine u Muzeju Mimara organiziralo izložbu i promociju fotomonografije “Bosna i Hercegovina – Očima ljubavi” autora Samira Sinanovića.
Na promociji fotomonografije sudjelovao je gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić, koji je izložbu svečano i otvorio, predsjednik Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba g. Harun Omerbašić te brojni prijatelji BiH u Zagrebu. Na promociji je uz službeni poziv sudjelovao i predsjednik HKD Napredak-Zagreb, dr. sc. Tomislav Dubravac, te član kluba znanstvenika akademik Berislav Topić.
Fotomonografija prikazuje povijesno-kulturnu baštinu i prirodne ljepote Bosne i Hercegovine upotpunjena autorskim tekstovima akademkinje Hasnije Muratagić – Tune, Esada Durakovića, Enesa Karića, Luke Markešića i Srđana Šušnice.
Izložba i promocija fotomonografije “Bosna i Hercegovina – Očima ljubavi”, knjige koja je prevedena na engleski i turski jezik, održana je u Sarajevu, Mostaru, Bihaću, Istanbulu i Pragu. Monografija je tiskana na 448 stranica sa 408 autorskih fotografija na vrhunskom papiru. Izložba u Zagrebu (muzej Mimara) ostaje otvorena do 9. ožujka 2018. godine.