Priopćenje za javnost

Poštovani članovi HKD Napredak – Zagreb!

Na web stranici HKD Napredak iz Sarajeva dana 18. 05. 2018. objavljene su neistine o našemu Društvu i u vezi s Izbornom skupštinom koja će se održati u ponedjeljak, 21. 05. 2018. god., u 18.00 sati u KD Vatroslav Lisinski – mala dvorana. Moguće je i da ste isto već dobili i na svoje e-mail adrese.

Javnosti u Hrvatskoj i BiH (a i šire) već su općepoznati napadi mons. Franje Topića, predsjednika HKD Napredak iz Sarajeva, M. Tita 56, na naše Društvo i njegovo vodstvo. Upozoravamo Vas na te pokušaje i sada uoči naše Skupštine u ponedjeljak.

Na našoj prošloj Skupštini održanoj 29. 09. 2017. izvijestili smo Vas o svemu što mons. Topić čini zagrebačkom Napretku i o pokušajima da onemogući naš rad, a sve zbog neugodnih pitanja prije svega o načinu rada mons. Topića i o upravljanju višemilijunskim prihodima od Napretkove imovine u Zagrebu. Podsjećamo – usprkos takvim pokušajima i uoči te prošle Skupštine, upravo ste na toj Skupštini jednoglasno podržali naš rad i obranu od mons. Topića te, između ostalog, donijeli i zaključak da se od nadležnih državnih tijela zatraži provjera poslovanja HKD Napredak iz Sarajeva (koje je u RH registrirano i kao strana udruga), paralelne udruge Napretkov kulturni centar iz Zagreba, Bogovićeva 1, te trgovačkog društva Napredak futura d.o.o., Zagreb, Bogovićeva 1, koje upravlja Napretkovom imovinom. Postupajući po tim zaključcima, Upravni odbor Društva je to i učinio.
Stoga je i najnovija objava na stranicama HKD Napredak iz Sarajeva i eventualni mailovi koje ste dobili samo daljnji pokušaj obmanjivanja Napretkova članstva u Zagrebu kako bi se otežalo ili onemogućilo održavanje Skupštine u ponedjeljak, 21. 05. 2018. god., ali i naše postojanje i rad uopće.
Kao članovi i sami znate da je naše Društvo osnovano i registrirano u RH (vidi u prilogu Ispis iz Registra udruga na dan 18. 05. 2018.) u skladu s propisima RH i da nitko osim njegovih tijela određenih Statutom ne može odlučivati o tijelima i članovima Društva.
Stoga Vas još jednom pozivamo da dođete na Skupštinu koja je Izborna i na kojoj će biti podneseno i izvješće o cjelokupnom radu Društva i Uprave u mandatnom razdoblju od 2014. – 2018.

Upravni odbor
HKD Napredak – Zagreb