Izaslanstvo HKD Napredak-Zagreb prošli vikend boravilo u Bosanskoj Posavini

Na poziv organizatora izaslanstvo HKD Napredak-Zagreb na čelu s predsjednikom mag. art. Miljenkom Puljićem, dopredsjednikom dr. sc. Tomislavom Dubravcem i predsjednikom Nadzornog odbora Tomislavom Antunovićem nazočilo je u petak 31. 8. 2018. na tradicionalnoj Hercegovačkoj večeri u Orašju na kojoj se okupilo oko 600 uglednih i uspješnih osoba iz gospodarstva, poduzetništva, zatim osoba iz javnog, političkog, kulturnog, vjerskog i akademskog života Hercegovine i Posavine, ali i cijele BiH pa i Hrvatske. Sutradan u subotu 1. 9. izaslanstvo je nazočilo svečanom otvaranju 23. Danima hrvatskog filma u Orašju koju već niz godina između ostalih prate i sponzoriraju članovi Napretka među kojima treba posebno istaknuti Tomislava Antunoviću kojemu je na otvaraju festivala javno odano priznanje na nesebičnoj višegodišnjoj pomoć ovoj manifestaciji.
Tijekom boravka u Orašju izaslanstvo HKD Napredak Zagreb imalo je mnogobrojne susrete sa državnim i lokalnim dužnosnicima BiH i RH. Ovom prigodom izaslanstvo Napretka sastalo sa dr. Draganom Čovićem, članom predsjedništva BiH; Marinkom Čavarom, predsjednikom Federacije BiH, dr. Božom Ljubićem, predsjednikom Saborskog Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske; Zvonkom Milasom, predstojnikom Državnog ureda za Hrvate izvan RH; Vjekoslavom Bevandom, ministrom financija i trezora BiH; dr. Nevenkom Hercegom, predsjednikom vlade Hercegovačko-neretvanske županije; Mijom Marićem, predsjednikom Matice iseljenika Hrvatske; Ivicom Mišićem saborskim zastupnikom i članom HKD Napredak Zagreb. Sve sudionike ovih susreta posebno je zanimala situacija u HKD Napredak sa nadom i željom da će Hrvatsko kulturno društvo Napredak Zagreb s obzirom na slavnu prošlost i današnje velike znanstvene i gospodarske potencijale nastaviti kvalitetno djelovati posebno na području kulture, znanosti, umjetnosti itd.
Osim ovih susreta izaslanstvo je posjetilo i franjevački samostan u Tolisi.
Prigodom boravka izaslanstva u Orašju razgovaralo se i o umjetničkoj suradnji te gostovanju umjetnika iz Zagreba u Posavini.